MORRISSEY & MARSHALL

melodieuze '90 Brit Pop

3 juni 2017 / 17:00 - 17:50 / KAPEL

Het is nog maar een paar jaar geleden dat Darren Morrissey en Greg Marshall vanuit Dublin naar London vertrokken, met niet veel meer dan twee akoestische gitaren en een droom om van hun muziek te kunnen leven. Na jarenlang busken in de straten van London en het spelen op open mic nights lijkt hun droom nu uit te komen met hun tweede album We Rise, dat in mei 2017 uitkomt.

De video bij hun single Love & Be Loved laat de reis zien die Darren Morrissey en Greg Marshall hebben afgelegd. Een taxirit in een karakteristieke Londonse black cab brengt hen van Queen’s Park, waar ze hun eerste album And So It Began (2014) opnamen met John Reynolds (Sinead O’Connor), via Camden waar ze hun eerste optreden deden, langs Trafalgar Square waar ze op St. Patrick’s Day 2016 voor 20.000 mensen speelden, en doet ook de legandarische Abbey Road Studios aan waar We Rise werd gemastered. Aan het einde van de rit zet de taxi Morrisey & Marshall af voor de deur van hun lokale pub in Finchley, noord London, want de heren zijn zelden de eerste die vertrekken wanneer er ergens gedronken wordt.

Hun debuutalbum And So It Began leverde hen een aantal radiohits in Ierland op, maar ook lovende kritieken voor hun aan Kings of Convenience verwante harmonieen. Met We Rise zetten zij een grote stap op de pop/rock ladder en laten een steviger geluid horen, met echo’s van The Beatles en Oasis, terwijl hun Ierse roots nog steeds duidelijk hoorbaar zijn.

Morrissey en Marshall zijn natuurlijk door hun geboorte al eigenaar van twee van de grootste namen uit de rockhistorie. Door het verschijnen van We Rise in niet alleen het Verenigd Koninkrijk en Ierland maar ook met een release in Europa, Japan en Australie, zal de band overal over de wereld te horen zijn. Onder andere op de VESTROCK festivalweide!