BLAAS OF GLORY

heavy metal marching band

2 juni 2017 / 23:55 - 01:00 / KAPEL

Nadat hun hardrock coverband Blaze of Glory ermee ophield besloten de leden tien jaar geleden verder te gaan als een Heavy Metal Marching Band, Blaas of Glory. Op hun Highway To Hell marcheerden ze langs te grote festivals van Europa: van Pinkpop tot Paaspop, van Graspop tot Pukkelpop, van Bospop tot Sziget, van Eurosonic tot Zwarte Cross, van Wacken Open Air (D) tot Sonisphere (NL, GB, E, FIN, CH) en als support act voor Iron Maiden en Metallica. 

Gewapend met sousafoon, fluit, klarinet, glockenspiel, banjo, accordeon, wasboard, akoestische gitaren, snare en bass drum, en uiteraard met meerstemmige zang brengt Blaas of Glory klassieke hardrock hits terug naar hun essentie, met prijsnummers als Running With The Devil (Van Halen), Enter Venusss (Metallica, Schocking Blue), de Iron Maidley, Highway To Hell (AC/DC). Sweet Child Of Mine,(Guns N’Roses), I Was Made For Loving You (Kiss), Fat Bottomed Girls (Queen) en uiteraard lijflied The Final Countdown (Europe).

Een optreden van Blaas of Glory is onnavolgbaar, zowel op de wei als op het podium, en hun metalfanfare kan altijd rekenen op veel respons van het publiek. Blaas of Glory brengt live twee shows: op de wei, marcherend tussen het festivalpubliek of op het podium, en uiteraard is een combinatie van beide ook mogelijk! Iedereen die de Heavy MetalMarching Band wel eens tegen het lijf is gelopen, weet dat een optreden van de strakke mannen een belevenis is die zich lastig laat navertellen.

Het publiek op het veld, de headbangers voor het podium, de wereldsterren backstage, allemaal waren ze het over één ding eens: Blaas Of Glory rocks! Of zoals Metallica-promoter John Jackson zei: ‘You bring a smile to everybody’s face.’ 

In 2017 bestaat Blaas Of Glory tien jaar en doet de band een "emotour" langs de plaatsen die in die tien jaar belangrijk voor hen zijn geweest. En dan mag VESTROCK, maar ze maar liefst drie maal eerder stonden, natuurlijk niet ontbreken.

Dus smeer de kelen en gooi de haren los!