WARHOLA

fluwelen elektropop

3 juni 2017 / 13:15 - 14:00 / MAIN

Het zijn drukke en opwindende tijden voor Oliver Symons. Als toetsenist, gitarist en zanger bij Bazart heeft hij een jaar achter de rug waarin hij zowat ieder festival in de lage landen platspeelde en met muziekawards overladen werd. Recent produceerde hij albums van onder meer Felix Pallas en TsarB. En, last but not least, zijn solo-project Warhola is na de release van de EP Aura vorig jaar helemaal doorgebroken.

Warhola ontstond in 2014, toen Symons besloot om een aantal demo’s die hij dat jaar op zijn computer gecomponeerd had, op te sturen naar Humo’s Rock Rally. Prompt kreeg hij bericht dat hij geselecteerd was om deel te nemen aan de wedstrijd. In alle haast stelde hij een band samen - hun optreden in de voorronde van de Rock Rally was ook echt de allereerste keer dat de band samenspeelde. Niettemin maakte Warhola op de jury, indruk want nadat ze de voorrondes overleefden, wonnen ze later dat jaar ook daadwerkelijk de Rock Rally.

Warhola besloot om niet voor het snelle succes te gaan, maar om hun sound te perfectioneren. En dat is gelukt. Met twee drums, drie synthesizers en Symons' etherische falsetto weet Warhola een absoluut unieke sound te creëren die zowel mysterieus als sensueel klinkt, avontuurlijk en aanlokkelijk.