MIKE WILLIAMS

veelzijdig EDM toptalent

2 juni 2017 / 21:10 - 22:05 / TENT

Muziek is Mike Williams met de paplepel in gegoten. Op hele jonge leeftijd was hij al achter de knoppen van een keyboard te vinden. Toen hij iets ouder was is hij pianoles gaan volgen, hier heeft hij ook noten leren lezen. Maar Mike Williams wilde liever zelf nummers bedenken, maken en spelen. Hij stopte met les en ging zelf aan de slag met een laptop met versterker en oude boxen van zijn vader. 

Op 12 jarige leeftijd wilde Mike Williams meer, hij leerde zichzelf meer door veel naar anderen te kijken via YouTube. Hij begon vanaf toen op een serieuze manier te draaien, waarna hij al snel werd geboekt op verschillende feesten. Ook begon hij met het produceren van eigen nummers en stond samen met o.a Martin Garrix, Jay Hardway, Yellow Claw en Alvaro op het podium.

Sinds 2014 begon Mike Williams bekend te worden om zijn bootlegs. Nadat zijn bootleg van Blame van Calvin Harris ontzettend goed uitpakte op social media, begon hij support te ontvangen van onder meer Oliver Heldens! Sindsdien zijn bijna al zijn tracks in de Heldeep Radio van Oliver gekomen en worden zijn tracks gesupport door onder andere Dada life, Bougenvilla, Gregor Salto, The Voyagers, Curbi en meer. Ook staat hij dit jaar op meerdere grote festivals in Nederland.