SARAH & JULIA ft. NIGEL SEAN

pop uit de top van de kids top 20!

4 juni 2017 / 15:50 - 16:35 / TENT

Van jongs af aan zijn Sarah Nauta (18) en Julia Nauta (15) bezig met zingen, dansen en acteren. De zusjes zaten beiden bij het Kinderen voor Kinderen-koor en speelden ieder al op jonge leeftijd in bekende musicals als Ciske de RatThe Sound of MusicMary PoppinsDroomvluchtShrek en Hij Gelooft In Mij.

In 2013 deden Sarah & Julia als duo mee aan het Junior Songfestival met het nummer Live life. In de finale behaalden ze daarmee de derde plaats. Vervolgens brachten ze hun eigen singles uit. De uptempo song Celebrate We’re Young (2014) belandde op de eerste plaats in de Kids Top 20, evenals de opvolger Gold (2014).

In 2015 kwam de bioscoopfilm Jack Bestelt Een Broertje uit en Sarah & Julia werden gevraagd de titelsong te zingen: Ik Ben Ik, Jij Bent Jij. Vervolgens brachten de meiden de single Something Wonderful uit. Deze stond in de zomer van 2015 tien weken lang op nummer 1 in de Kids Top 20. In het najaar van 2015 brachten Sarah & Julia een single uit in samenwerking met tijdschrift Tina. Het nummer Here Come the Girls hebben de meiden voor het eerst live vertolkt tijdens het ongekend populaire meidenevenement Tina-dag.

Met alweer hun zesde nummer-1-hit in de Kids Top 20 voor de single Dance Like Nobody's Watching, was ook 2016 een succesvol jaar voor Sarah & Julia. Vooral omdat ze in mei de allereerste Radio Disney Music Award wonnen voor Beste Nederlandse Act, waarmee ze de populaire Nederlandse boybands MainStreet en B-Brave achter zich lieten. 

Op 17 maart jl. is de nieuwe single van Sarah & Julia uitgekomen, getiteld Hoofd in de Wolken. Dit Nederlandstalige nummer - featuring Nigel Sean - is speciaal geschreven voor de bioscoopfilm De Smurfen en het Verloren Dorp. Daarnaast spelen Sarah & Julia momenteel in de theatershow Yakanuko - Vecht voor je dromen, die langs 12 grote theaters in Nederland reist. En onlangs hebben de meiden - als 'Famous Friends' van de War Child Kidsclub - de Kilimanjaro beklommen voor het goede doel.

Over Nigel Sean
In zijn jeugd was Nigel Sean (25) – net als Sarah & Julia – deelnemer aan het Junior Songfestival. Bij de start van zijn volwassen carrière trad Nigel in het weekend op als MC in clubs, met verschillende DJ's. Samen met DJ JiXXX vormt hij sindsdien het muzikale duo Murderhouse. In 2016 nam Nigel zijn eerste solotrack op en in datzelfde jaar won hij de talentenshow SuperSongDag van radiozender FunX. Hij werkt momenteel met de Future Presidents aan nieuw solomateriaal, dat in de loop van dit jaar zal uitkomen bij Warner Music.