TRIGGERFINGER

20TH ANNIVERSARY

31 mei 2019 / 21:45-22:45 / MAIN

Voor het prille begin van Triggerfinger moeten we terug naar de laatste dagen van 1998 en het vroege 1999. Terwijl de eeuw op z'n einde loopt en het nieuwe millennium voor de deur staat wordt in Lier een band geboren met maar één missie: rock'n'roll nieuw leven inblazen. Ruben Block, Mario Goossens en Lange Polle maken al snel naam door waanzinnig veel optredens te geven in de vele kleine clubs die Vlaanderen rijk is. Hun shows slaan het publiek met verstomming. Bloedgeile gitaarlicks, betonnen baslijnen en überstrakke drumpatronen toveren elk podium om tot het centrum van een heel eigen bluesrockuniversum. Al snel holt hun reputatie hen vooruit, en nog voor ze één plaat uit hebben bouwt Triggerfinger een schare trouwe volgelingen op. Wie hen live ziet is meteen fan voor het leven.

In 2004 verschijnt de niet onverdienstelijke debuutplaat. Het duurt een paar jaar, maar dan gaat het los en breekt Triggerfinger finaal door met het fantastische All This Dancin' Around. Drie uitverkochte shows in de Brusselse AB volgen, maar Triggerfinger is nog lang niet op hun hoogtepunt. In 2012 gaat de band op bezoek bij Giel Beelen van het Nederlandse 3FM om een onschuldig akoestisch covertje van Lykke Li's I Follow Rivers in te spelen. De track ontploft internationaal en Triggerfinger trekt op wereldtournee. In 2014-2015 speelt de band meer dan 200 concerten in dik 20 maanden, met uitverkochte shows van Canada tot Japan.

Zoveel moois moeten we vieren, en op 31 mei 2019 is het zover. Triggerfinger staat voor de tweede maal op VESTROCK, nadat ze onze tweede editie in 2011 wilden headlinen! Verwacht een uitgebreid Best Of 20 Years overzicht concert waarbij de Triggerfinger’ klassiekers allemaal zullen passeren. Een fantastische manier om ons tienjarig bestaan te vieren.