DE HOBBYISTEN

ZEEUWSE HIPHOP

1 juni 2019 / 13:00-13:40 / MAIN

De Hobbyisten zijn een Zeeuwse groep fanatieke muzikanten, die elkaar gevonden hebben in de muziek. Ze staan bekend om het maken van een feestje tijdens iedere show. Met pakkende teksten, opzwepende beats en veel enthousiasme pakken ze het publiek in. Hiphop is de basis van deze band, maar ze mixen dit met elektronische sounds in een bandsetting. Mede hierdoor is de sound eigen en levendig, in combinatie met de twee energieke frontmannen wordt een optreden van deze band een echte beleving. De Hobbyisten profileren zichzelf als echte levensgenieters en willen iedereen laten meegenieten van hun hobby: muziek maken.

Het begon allemaal zo'n 10 jaar geleden op het zolderkamertje van Hugo, die geïnspireerd is door diverse muziekstromingen. Hugo is degene die nummers van de band produceert. De basis van de band zijn de rappers Kevin en Donald. Hugo voegt hier zijn melodieën en samples aan toe. Daniel en Jaimy zorgen voor de drums en basgitaar en maken de livesound compleet. Tijdens live optredens kan de band in verschillende samenstellingen spelen en is het een hybride-machine. Ze combineren namelijk hun elektronische sound met de akoestische instrumenten wat zorgt voor een dik geluid dat je dwingt om los te gaan! 

Het laatste wapenfeit is de EP (E.P & Vloed) die in januari 2018 is verschenen. Dit is het vervolg op het debuutalbum ‘Ambitie’ uit 2014. De band heeft in het verleden een wisselende bezetting gekend, maar de basis van Hugo, Kevin en Donald is een stevig fundament. In 2006 brachten De Hobbyisten het album 'Eerst kruipen, dan lopen' uit. In 2007 waren zij de Zeeuwse Beloften, met de publieks- en juryprijs. Daarna werkten ze samen met JB Meijers. In samenwerking met hem werd de EP 'Progressie’ opgenomen. De band stond al op diverse festivals zoals Concert @ Sea, Festival Mundial, Goes in Concert en op het Bevrijdingsfeest in Vlissingen en Paradiso 

De combinatie van deze mensen zorgt voor een ware muzikale belevenis. De band is veelzijdig, het is nooit saai op het podium, er wordt continu bewogen. En zij nemen je mee met hun gevoel van doen wat je leuk vindt, dat gevoel van hobbyisme. Het maakt niet uit waar ze zijn, de klik tussen de mannen onderling maar vooral ook met het publiek is er altijd. Beleef het mee! Voel de vibe!