Historie

Op 31 mei en 1 juni 2024 vindt de 13e editie van VESTROCK plaats! VESTROCK, ook wel bekend als het festival waar je devriendschap viert, is een intiem tweedaags festival dat plaats vindt op een prachtig eiland in de stadsgracht van de Middeleeuwse vestingstad Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). Wat in 2010 begon als een kleinschalig evenement is uitgegroeid tot een van de meest unieke en ambitieuze festivals van de lage landen: een festival dat rock, pop en danceliefhebbers uit heel Nederland en België trekt, maar dat nog steeds haar vriendelijke en intieme karakter heeft weten te behouden. VESTROCK 2024  brengt je wederom het ultieme weekend weg met meer dan tientallen live acts, een onderwijs- en theaterprogramma in de VESTROCK UNIVERSITY en exclusieve optredens op diverse locaties op en rondom het eiland. Krijg de kans om zowel nieuwe opkomende acts te ontdekken als te genieten van de meer gevestigde namen. Hiernaast heb je de beschikking tot een bourgondisch aanbod aan eten en drinken, waaronder het eigen gebrouwen VESTROCK BLOND, alsook een geweldige camping.

2023

Dit jaar was het twee dagen VESTROCK, op vrijdag en zaterdag. Twee volle dagen met muziek, comedie, educatie, literatuur en nog veel meer! We haalde met The Prodigy de grootste productie ooit naar Hulst. Zij zorgde voor een verpletterende show vol visueel spektakel. Nieuw dit jaar waren het Theater/Silent Stage en het Dansorgel. Je kon de dag in het Theater beginnen met bieryoga en afsluiten met een dik feestje! Bij het dansorgel was het ook een hele dag door gezelligheid en dansen. 

Bezoekers: 20.000

Dagen: ​​​​​​​twee, vrijdag 2 en zaterdag 3 juni

Stages: Main Stage, Tent, De Kapel, Theater/Silent Stage, Dansorgel, VESTROCK Cruises

Presentatie: Michiel Veenstra, Laura Mangnus & Eva de Schrijver

Weer: Vr en Za zonnig Vr: 19 °C, Za:  23°C

MediaVESTROCK 2023 TRAILER / VESTROCK 2023 AFTERMOVIE

2022

Onze 11e editie was groter en drukker dan ooit! Met als absolute hoogtepunt het optreden van de Britse band Editors. Maar denk ook aan memorabele optredens van Goldband, Wolfmother, Suzan & Freek, Within Temptation, Lucas & Steve en K3. Nieuw deze editie was de GEM-Stage, de 21 meter hoge toren was door zijn hoogte en felle kleuren een blikvanger. De energie van de GEM-Stage werd opgewekt door o.a. wind en zonnepalen, deze energiebronnen en de batterij zorgen ervoor dat de GEM-Stage volledig zelfvoorzienend was.

Bezoekers: 30.000

Dagen: ​​​​​​​drie, vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juni

Stages: Main Stage, Tent, De Kapel, GEM-Stage, VESTROCK Cruises

Presentatie: Michiel Veenstra & Laura Mangnus

Weer: Vr en Za zonnig, Zo regenachtig, Vr: 25 °C, Za: 26 °C, Zo 24 °C

MediaVESTROCK 2022 TRAILER / VESTROCK 2022 AFTERMOVIE

2021

In 2021 mochten we dan eindelijk weer iets organiseren! Niet in het eerste weekend van juni, want toen golden er nog te scherpe coronamaatregelen, maar in het eerste weekend van november. Ook toen waren er nog verschillende restricties, zoals een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een recente negatieve test via Testen Voor Toegang. We wisten op dat moment nog niet dat dit het laatste weekend van 2021 zonder lockdown zou zijn...
​​​​​​​Op de Schappenwei net buiten het standscentrum van Hulst vond deze Downtown editie plaats. In eerste instantie was het plan om deze editie ook echt Downtown te laten plaatsvinden, maar de productie groeide uit tot iets wat niet meer zou passen in de binnenstad van Hulst. Met een aantal nationale klappers als Chef’Special, Kris Kross Amsterdam en Mental Theo stond er weer een line-up om u tegen te zeggen. Ook wisten we weer een aantal spannende internationale acts naar Hulst te trekken, waaronder Stereo MC’s. De Staat zou de vrijdag komen headlinen, maar moesten helaas last-minute afzeggen vanwege een coronabesmetting, ze werden vervangen door Blaudzun.  

Bezoekers: 10.000

Dagen: twee, vrijdag 5 november en zaterdag 6 november

Stages: Main Stage, De Schuur

Presentatie: Michiel Veenstra & Laura Mangnus

Weer: Herfstig, Vr: 8 °C, Za: 9 °C

MediaVESTROCK DOWNTOWN TRAILER / VESTROCK DOWNTOWN AFTERMOVIE

2019

In 2019 werd het 10-jarig jubileum van VESTROCK gevierd. Dit vierden we groots met internationale headliners als Kaiser Chiefs, Nothing But Thieves, White Lies en NERVO. Daarnaast werden de VESTROCK CRUISES, exclusieve en intieme sessies op een boot, en een speciaal programma voor ouderen in DE BASILIEK toegevoegd. Zaterdagmiddag 1 juni zat DE BASILIEK vol met 200 ouderen genietend van Frans Bauer. Even later liet hij het publiek voor de main stage compleet losgaan op zijn cover van het nummer Du Hast. Ricky Wilson, de zanger van de Kaiser Chiefs, brak een dag eerder zijn arm in de tourbus, werd binnen enkele uren opgepept in het ziekenhuis van Terneuzen en sloot diezelfde avond nog de VESTROCK vrijdag af.

Bezoekers: 27.500

Dagen: drie, vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni

Stages: Main Stage, Tent, De Kapel, De Basiliek, VESTROCK Cruises

Presentatie: Michiel Veenstra & Laura Mangnus

Kunst: Just Dimi, Grafitti For You, Windmill park, Tuig Tattoo 

Weer: Zonnig, Vr: 22 °C, Za: 26 °C, Zo 31 °C

MediaVESTROCK 2019 AFTERMOVIE / VESTROCK 2019 TRAILER

2018

In 2018 werd DE BASILIEK  vervangen door THE BREWERY (waar VESTROCK BLOND wordt gebrouwen). Ook waren er unieke en intieme sessies in een bootje op de Vest. Een grote internationale headliner dit jaar was Tom Odell. Uit jaarlijkse enquêtes blijkt bovendien steeds maar weer dat de bezoekers van VESTROCK het festival waarderen met een deze editie gemiddeld 8,9!

Bezoekers: 25.000

Dagen: drie, vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni

​​​​​​​Stages: Main Stage, Tent, De Kapel, The Brewery

Presentatie: Marco Roelofs & Laura Mangnus

Kunst: Just Dimi, Grafitti For You, Tuig Tattoo 

Weer: Bewolkt met wat regen en zon, Vr: 21 °C, Za: 23 °C, Zo 25 °C

MediaVESTROCK 2018 AFTERMOVIE / VESTROCK 2018 TRAILER

2017​​​​​​​

In 2017 werd de TENT een slag groter, kwam er nieuwe (grotere) main stage en werd de VESTWALK toegevoegd aan het programma (wandeling over de Hulster vestingwerken). De grote klapper en internationale headliner dit jaar was Biffy Clyro. Daarnaast was er een langer zondagavondprogramma met onder andere Broederliefde. Voor deze editie werd de #takemetovestrock actie opgezet met deelnemers uit onder andere Canada en Australië. Uniek bovendien was het klassieke optreden van Joep Beving.

Bezoekers: 25.000

​​​​​​​Dagen: drie, vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni

Stages: Main Stage, Tent, De Kapel, De Basiliek

Presentatie: Sofie Engelen & Laura Mangnus

Kunst: Just Dimi

Weer: Zonnig, Vr: 21 °C, Za: 21 °C, Zo 21 °C

MediaVESTROCK 2017 TRAILER 

2016

In 2016 werd THE LIVING vervangen door DE KAPEL, een houten kerk op het terrein, en werd de tweede main stage verplaatst naar een festivaltent. Het regende wekenlang voor deze VESTROCK editie. De week voor VESTROCK zwommen er zelfs eendjes op het veld. De oplossing: 600.000 kilo houtsnippers (ruim 50! vrachtwagens). Los van alle strubbelingen vooraf was dit een zeer succesvolle editie met ruim 25.000 bezoekers en Kensington als headliner. Bovendien vormde 2016 de kennismaking met King Kong Company en stond de eerste YouTuber op VESTROCK JUNIOR, Dylan Haegens.

Bezoekers: 25.000

Dagen: ​​​​​​​drie, vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juni

Stages: Main Stage, Tent, De Kapel, De Basiliek

Presentatie: Sofie Engelen & Laura Mangnus

Kunst: St. Joost VJ's

Weer: Bewolkt, Vr: 20 °C, Za: 22 °C, Zo 27 °C

MediaVESTROCK 2016 AFTERMOVIE / VESTROCK JUNIOR 2016 AFTERMOVIE / VESTROCK 2016 TRAILER 

2015

In 2015 werd de Sint-Willibrordusbasiliek als officieel (onversterkt en vrij toegankelijk) podium toegevoegd aan het festival en werd CLUB ACOUSTIC vervangen door THE LIVING. CLUB ACOUSTIC werd namelijk wat overstemd door harde acts als Peter Pan Speedrock, waardoor voor komende jaren naar een andere oplossing gezocht moest worden. Deze editie verhuisde VESTROCK JUNIOR van de vrijdag naar de zondag. Een grote en bijzondere Nederlandse headliner dit jaar was Anouk. Daarnaast werd DE BASILIEK gevuld met onder andere Therapy?, Fatherson, Drive Like Maria en Raglans.

Bezoekers: 21.000

Presentatie: Sofie Engelen & Laura Mangnus

​​​​​​​Dagen: drie, vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni

Stages: Jupiler Stage, Zeeland Stage, VESTROCK UNIVERSITY / Silent Stage, The Living, De Basiliek

Kunst: Jochem "Srek" Cats, Sjors "Maedist" Kouthoofd, Tobias "Klash" Beacker Hoff, Daxx

Weer: Zonnig, Vr: 33 °C, Za: 23 °C, Zo 25 °C

MediaVESTROCK 2015 AFTERMOVIE / VESTROCK JUNIOR 2015 AFTERMOVIE / VESTROCK 2015 TRAILER 

2014

In 2014 werd het vijf-jarig jubileum van VESTROCK gevierd. Het festival zou dit jaar eenmalig drie dagen inclusief festivalcamping zijn vanwege het jubileum (eenmalig was het uiteindelijk natuurlijk niet). Speciaal voor de gelegenheid werd een VESTROCK All Stars band gevormd, bestaande uit muzikanten uit de afgelopen vijf jaar (Drive Like Maria, Guild of Stags, Douwe Bob et cetera). Bovendien stonden er een aantal grote internationale (Limp Bizkit, White Lies) en unieke (Hans Klok) acts. In 2014 werd ten slotte ook het inmiddels wel bekende eigen gebrouwen speciaalbier "VESTROCK BLOND" uitgebracht (dit als eerste festival van Europa).

Bezoekers: 17.500

Dagen: drie, vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juni

Stages: Jupiler Stage, Sena Stage, VESTROCK UNIVERSITY / Silent Stage, Club Acoustic

Presentatie: Sofie Engelen & Laura Mangnus

Kunst: Daxx, Dimitri Sponselee

Weer: Zonnig, Vr: 27.2 °C, Za: 29.6 °C, Zo 28.1 °C

MediaVESTROCK 2014 AFTERMOVIE / VESTROCK JUNIOR 2014 AFTERMOVIE / VESTROCK 2014 TRAILER 

2013

In 2013 werd CLUB ACOUSTIC, een intiem akoestisch podium voor singer-songwriters, toegevoegd aan het festival. Vanwege het slechte weer de dagen ervoor lag het terrein er zo modderig bij dat over het hele veld een vloer van houten planken (7000m2!) moest worden gelegd. Binnen één dag werd deze klus door meer dan honderd vrijwiligers geklaard. Het Nederland-België concept begon te kraken, dus werden de eerste internationale namen aan de line-up toegevoegd. VESTROCK UNIVERSITY werd deze editie bezocht door niemand minder dan André Kuipers, Herman Brusselmans en Freek Vonk. Daarnaast was VESTROCK Carice van Houten haar enige Nederlandse festivalshow. Ook de show van Hooverphonic met symfonisch orkest was een unieke ervaring. VESTROCK ontving dit jaar onder andere de cultuurprijs van Hulst, een onderscheiding van het Prins Bernhard Fonds en de prestigieuze jaarprijs van Vlaamse universiteiten voor wetenschapscommunicatie (voor VESTROCK UNIVERSITY).

​​​​​​​Bezoekers: 12.500 (uitverkocht)

Dagen: twee, vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni

​​​​​​​Stages: ​​​​​​​Jupiler Stage, Sena Stage, VESTROCK UNIVERSITY / Silent Stage, Club Acoustic

Presentatie: Sofie Engelen & Laura Mangnus

Kunst: Georges Cuvillier, Upgrade de Wereld

Weer: Bewolkt, Vr: 17.2 °C, Za: 13.6 °C

MediaVESTROCK 2013 AFTERMOVIE / VESTROCK JUNIOR 2013 AFTERMOVIE / VESTROCK 2013 TRAILER 

2012

In 2012 werd het festival uitgebreid met een festivaldag speciaal voor kinderen (4 t/m 16 jaar) en hun ouders/familie onder de naam VESTROCK JUNIOR (uniek in Europa). Zo konden we ook de jongere bezoeker een echte festivalervaring meegeven. Deze editie was het begin van de samenwerking met One2Green. Samen probeerden we een duurzaam festival neer te zetten. VESTROCK 2012 betrof de eerste VESTROCK editie die genomineerd werd voor een European Festival Award (Best Small Festival). De media-aandacht voor VESTROCK groeide: zo werden we in muziekblad OOR vernoemd als de flonkerende parel onder de kleinere Nederlandse festivals.

Bezoekers: 8500 (uitverkocht)

Dagen: twee, vrijdag 1 en zaterdag 2 juni 2012

Stages: Main Stage, Cortonville Stage, VESTROCK UNIVERSITY / Silent Stage

Presentatie: Sofie Engelen & Laura Mangnus

Kunst: Gert_39, Willem Boel

Weer: Deels bewolkt, Vr: 19.6 °C, Za: 18.2 °C

MediaVESTROCK 2012 AFTERMOVIE / VESTROCK JUNIOR 2012 AFTERMOVIE / VESTROCK 2012 TRAILER 

2011

In 2011 kregen we onze gedroomde hoofdact, Triggerfinger, en bovendien lukte het ook nog eens om Racoon te strikken (die dat jaar een hit scoorden met No Mercy). Daarnaast werd een nieuwe stage met een educatief programma toegevoegd (i.s.m. de universiteiten van Leuven en Gent), onder de naam VESTROCK UNIVERSITY. Wetenschappers en vooraanstaande sprekers hielden hier op laagdrempelige wijze lezingen over duurzaamheid, klimaatverandering en actuele thema's. 's Avonds veranderde dit in een silent stage (1000 draadloze koptelefoons, de grootste silent disco van de Benelux). Deze editie maakten we kennis met Blaas of Glory, die sindsdien onlosmakelijk verbonden zijn met VESTROCK. Bovendien hadden we tijdens de edities 2011 t/m 2014 een waar Duvel droomschip op het eiland staan.

Bezoekers: 3500 (uitverkocht)

Dagen: één, zaterdag 4 juni 2011

Stages: Main Stage, KINK FM Stage, VESTROCK UNIVERSITY / Silent Stage

Presentatie: Sofie Engelen & Laura Mangnus

Kunst: Georges Cuvillier, Egied Simons, Denis Oudendijk, Walt Van Beek

Weer: Zonnig, 29.9 °C

MediaVESTROCK 2011 AFTERMOVIE / VESTROCK 2011 TRAILER 

2010

VESTROCK werd in 2010 opgericht door een club vrienden volgens het concept "Vriendschappelijke wedstrijd Nederland-België". Tot de laatste dagen was er onzekerheid over het wel/niet doorgaan van het festival en of er een vergunning zou komen. Er waren mogelijk beschermde dieren aanwezig op het eiland. Bovendien was tot de dag voor VESTROCK minder dan de helft van de kaarten verkocht. Daarom werd uitgegaan van een eenmalig gebeuren met zwaar verlies. Daarentegen schenen op de dag zelf zeven zonnen, waardoor we 's middags uitverkocht waren. Na afloop keken we terug op een enorm succesvolle eerste editie en besloten we door te gaan. Dit jaar maakten we bovendien kennis met Drive Like Maria, die goede vrienden zijn geworden, en na deze editie nog 4(!) keer teruggekeerd zijn.

Bezoekers: 2500 (uitverkocht)

Dagen: één, zaterdag 5 juni 2010

Stages: Main Stage, Pop Aan Zee tent

Presentatie: Sofie Engelen 

Kunst: Rene van Corven, Lieven Standaert, Gilberto Esparza, Will Beckers, Jef Faes, Raphael Opstaele, Frank F. Castelyns, Francesco Fransera, Jason van der Woude (i.s.m. Verbeke Foundation)

Weer: Zonnig, 27.5 °C

MediaVESTROCK 2010 AFTERMOVIE / VESTROCK 2010 TRAILER 

© 2024 Vestrock — Gerealiseerd door Laveto